Image Alt

Comfort & relaxation

Πρόσβαση & Περιοχή

ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Το ορεινό χωριό Θεολόγος βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 50 χιλιόμετρα από τον Λιμένα και 10 χιλιόμετρα από το χωριό Ποτός.

Ο Θεολόγος είναι ένα παραδοσιακό συγκρότημα κατοικιών, με στενά πλακόστρωτα σοκάκια που διατηρεί την παράδοση και τον πολιτισμό του.

Στο χωριό θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τους καταρράκτες της «Κεφαλογούρνας», τα παλιά ασβεστοκάμινα, τα ελαιουργεία και τους νερόμυλους που υπάρχουν ακόμα στην περιοχή, θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή που άνθρωπος και φύση ζούσαν αρμονικά ανησυχώντας. μόνο για τις πολύ βασικές ανάγκες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο στο αρχοντικό «Χατζηγιώργη» καθώς και εκκλησίες.

Το χωριό φημίζεται για την τοπική του κουζίνα με πιο δημοφιλή σπεσιαλιτέ το ψητό κατσικάκι.

Είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός που εξακολουθεί να θυμίζει μια γνήσια ορεινή κοινότητα, με χρώματα και αρώματα περασμένων εποχών, γαλήνια ατμόσφαιρα και ανεπηρέαστη από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής των σύγχρονων ημερών.

Το Σμαράγδι του Αιγαίου

Η Θάσος είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά είναι επίσης ιδανικό μέρος για διακοπές το φθινόπωρο και την άνοιξη. Είναι πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα, επομένως το κόστος για να φτάσετε είναι πολύ χαμηλό, σε σύγκριση με τα άλλα ελληνικά νησιά. Η Θάσος έχει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά σε όλο το νησί.

Έχει επίσης καταπληκτικές περιοχές με καταπράσινη φύση γεμάτες πλατάνια και πεύκα στο εσωτερικό τους. Έτσι, είναι ένα τέλειο μέρος για διακοπές, καθώς συνδυάζει τέλεια τη θάλασσα και το βουνό.

location-misc-new-1
locataion-new-2
location-misc2
location-new-3
previous arrow
next arrow

Πως να έρθετε

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φτάσετε στο νησί της Θάσου και αυτός είναι ακτοπλοϊκώς. Το νησί έχει δύο λιμάνια, το κύριο λιμάνι βρίσκεται στον Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού. Το δρομολόγιο προς το Λιμένα εκτελείται από τη κεραμωτή στην ηπειρωτική χώρα και το επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα καράβια εκτελούνε διαδρομές κάθε μισή ώρα και το ταξίδι διαρκεί μόνο 35 λεπτά. Ο Θεολόγος απέχει από το Λιμένα περίπου 54 χιλιόμετρα, ακολουθήστε τον περιφερειακό δρόμο του νησιού και ταξιδέψτε σε δεξιόστροφη κατεύθυνση ακολουθώντας τις πινακίδες για Ποτό, μόλις φτάσετε στο κέντρο του Ποτού, ακολουθήστε τις πινακίδες για Θεολόγο και συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Το δεύτερο λιμάνι βρίσκεται στη σκάλα Πρίνου και εξυπηρετείται από την Καβάλα, αυτή η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά και έχει λιγότερα δρομολόγια, με τον μέγιστο αριθμό δρομολογίων την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φτάνουν τα 5. Από τη Σκάλα Πρίνου, ταξιδέψτε ξανά σε δεξιόστροφη κατεύθυνση για περίπου 38 χιλιόμετρα. Οι περαιτέρω οδηγίες είναι όμοιες με τις προαναφερθείσες.

Αεροπορικώς

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο αλλά εξυπηρετείτε από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος) το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Κεραμωτής. Στο αεροδρόμιο της Καβάλας καταφθάνουν κυρίως πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά έχει και δύο ημερήσιες αεροπορικές συνδέσεις με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Εναλλακτικά η Θεσσαλονίκη, η οποία απέχει δύο ώρες από την Καβάλα διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και επωφελείται επίσης από αρκετές low cost αεροπορικές εταιρίες που το χρησιμοποιούν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι προς Καβάλα/Κεραμωτή είναι άνετο χρησιμοποιώντας την Εγνατία Οδό (Ε90).

Οδικώς

Όπως προαναφέρθηκε, η Θάσος είναι τυχερή που βρίσκεται κοντά στην Εγνατία Οδό (Ε90) η οποία είναι μια σύγχρονη οδική αρτηρία κατασκευασμένη για να συνδέει τη βόρειο Ελλάδα. Ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην δυτική ακτή του Ιονίου πελάγους και φτάνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο Ε90 διαθέτει καλές οδικές συνδέσεις με τη βόρειο Ελλάδα και όλα τα Βαλκάνια.
thassos-geo-map